09 mai 2006
  Mann 5: Valberget parkeringshus
Det finst ingen klassar med 23 søte jenter, og ingen fotballag med 23 stjernespelarar. Og det finst ikkje 23 fantastiske turmål blant statuane i Broken column. Den femte mannen er eit pliktstopp som ikkje innbyr til anna enn å ta bilder og gå igjen.

Og kva er det med parkeringshus som fascinerar kunstnaren bak denne utstillinga? Vi har allereie vore i parkeringshuset i Gamle Stavanger og sett rustmannen der, kva er vitsen med å sette nok ein rustkar i p-hus?

Uansett fekk eg gått nye vegar i sentrum. Eg har vore fleire gonger på Sting, men i fjellet under kafeen hadde eg aldri vore. Det blir lenge til neste gong. På vårens varmaste dag forsvann sollunken i det vi gjekk inn i fjellet. Heisdørene opna seg med same lyd som illevarslande tekno-dører i dataspel. Vi tok heisen ned to etasjar, og tråkka rundt på jakt etter mannen. Der var han ikkje.

Opp ein etasje, og framleis ingen mann. Han kunne berre vere i trappa. Vogna måtte eg sette igjen nede i gangen, og med Nina på armen pilte vi opp for å fotografere den evige trappegjesten. Viss du er i farten, og det er jo gjerne folk i parkeringshus, kvepp du til når du rundar hjørnet og ser den høgreiste, stoiske gubben. Han er verken på veg opp eller ned, han står sidelengs i trappa, som for å understreke at han ikkje har tenkt seg nokon stad. Det må vere eit trist liv.



Kjekk tur? Njet. Greitt å vere ferdig med? Jepp.

Mann 5, Valberget parkeringshus:
Tilgang med barnevogn:
rustfri - rustflekkete - gjennomrusta - rusthaug

Denne rustne mannen som turmål:
rustfri - rustflekkete - gjennomrusta - rusthaug

Utsikt frå mannen:
rustfri - rustflekkete - gjennomrusta - rusthaug